The design icon Kubus candleholder by Lassen Copenhagen

Architect Mogens Lassen (1901-1987), a great Danish designer of buildings and interior designs. With his unique design, Mogens Lassen, together with designers like Arne Jacobsen became one of the pioneers of Danish functionalism.

By Lassen was founded by Søren Lassen and Nadia Lassen, the grandson and greatgranddaughter of renowned Danish architect Mogens Lassen. Today, By Lassen carries on his design philosophy in which beautiful, elegant design melded with quality and practicality creates timeless products based on Danish craftsmanship and design. bylassen.com

Mogens Lassen designed the Kubus candleholder featuring integrity and simplicity and with functionality in mind in 1962.
The iconic candleholder is available in white, black, grey and green, and retails for €46.

This is my home office today, and I’m very much enjoying the geometric shaped candleholder in front of me on the table. I’ve added purple candles, a Scandinavian tradition for Advent Candleholder. First Sunday of Advent is the Sunday 2 Dec 2012, and I’m still considering how to decorate the beautiful Kubus 4 for the occasion.
I’m following by Lassen on Facebook for inspiration, but do let me know if you have any ideas.

And if you have a Advent Calendar Holder you would like to share please send us a photo to post @ littlescandinavian.com

2 thoughts on “The design icon Kubus candleholder by Lassen Copenhagen

  1. Hei Elisabeth! Så koselig at du kom forbi. Er det tre gutter du har? Uansett så håper jeg du nyter barseltiden. Jeg var mye flinkere med nummer to, og var langt mer sosial. I tillegg nøt jeg mer hvert lille skritt og utvikling uten stress og tanke på hva som var normalt og hva som var neste… Burde vel egentlig hatt en nummer tre jeg også, nå dom jeg har fått teken! 😉

    Håper å se deg igjen her på bloggen! Bianca x

  2. Jeg heter Elisabeth, er 36 år, og dette er
    første kommentaren min her. Er for tiden hjemme med prins nr 3,og tenker å følge
    med på litt forskjellige blogger fremover. Har ikke blogg selv, selv om jeg av
    og til kunne ønske meg det, men “miniblogger” på facebook istedet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.